Γ. Μυλόπουλος: Σήμερα ξεκινά η Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (βίντεο)

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή Ντεπώ της ανατολικής Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και στελέχη της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα είναι μια ωραία μέρα.

Πρώτα από όλα είναι μια ωραία μέρα για τη Δημοκρατία. Γιατί οι πολίτες ψηφίζουν για την αυτοδιοίκηση στην περιφέρειά τους, εκφράζοντας τη βούληση να είναι στο εξής θεσμικό αντίβαρο στην κυβερνητική πολιτική και όχι παρακολούθημα και χειροκροτητής της.

Είναι σήμερα μια ωραία ημέρα και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις φωτιές και τις πλημμύρες σε μια ανοχύρωτη χώρα, οι πολίτες σήμερα επιλέγουν αυτούς που θα θωρακίσουν την περιφέρεια απέναντι στα ακραία φαινόμενα με δημόσια έργα και δημόσιες πολιτικές για την προσαρμογή στις νέες δυσμενείς συνθήκες και τον μετριασμό των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Σήμερα, ακόμη, είναι μια ωραία μέρα και για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας. Μια δίκαιη ανάπτυξη που θα διαχειρίζεται δημόσιο πλούτο και δημόσια αγαθά στα οφέλη των οποίων θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι και όχι μόνο οικονομικά συμφέροντα. Μια ισόρροπη ανάπτυξη που δεν θα τα δίνει όλα στο ιδιωτικό κέρδος, αλλά θα εξασφαλίζει συγχρόνως την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Σήμερα, τέλος, είναι μια ωραία μέρα που εγκαινιάζει μια νέα εποχή με νέα έργα και υποδομές για δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές. Με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σταθερής τροχιάς στην περιφέρεια. Για να μην μοιάζουμε με Ευρώπη, για να γίνουμε Ευρώπη.

Σήμερα είναι μια ωραία μέρα γιατί οι πολίτες με τη ψήφο τους γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν της εγκατάλειψης, της παρακμής, της ανεργίας και της μιζέριας και εγκαινιάζουν μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα ξεκινά η Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Δείτε την δήλωση εδώ.