Δήλωση Γιάννη Μυλόπουλου για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Ήταν εξ αρχής γνωστό ότι η πολιτική μάχη για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ήταν σκληρή και δύσκολη.

Από τη μεριά μας, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δώσαμε έναν έντιμο πολιτικό αγώνα με προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της περιφέρειας. Μεταξύ αυτών η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η απουσία αναπτυξιακών έργων και υποδομών, η ανεργία, η φτώχεια και η εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα μας απογοητεύει, αλλά συγχρόνως μας πεισμώνει να εντείνουμε την καθημερινή μας παρουσία στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, απέναντι σε μια παντοδύναμη δεξιά, η οποία θα συνεχίσει να εφαρμόζει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της σε βάρος των πολλών που φτωχοποιούνται.

Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τους προοδευτικούς πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν. Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, όπως και τα στελέχη της παράταξής μας που στάθηκαν δίπλα μας, ώστε σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστους πόρους να φέρουμε σε πέρας μια αξιοπρεπή προεκλογική εκστρατεία.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, υποβάλλοντας προτάσεις και λύσεις και ασκώντας σκληρή προγραμματική αντιπολίτευση προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεσμευόμαστε ότι θα γίνουμε το θεσμικό αντίβαρο της νεοφιλελεύθερης δεξιάς και το ανάχωμα των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών πολιτικών της στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεσμευόμαστε τέλος ότι θα είμαστε η φωνή κάθε αδικημένου και εγκαταλελειμμένου συμπολίτη μας, όπως και η συνείδηση του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας που σε εποχή κλιματικής κρίσης υποχωρεί και καταρρέει».