Γ. Μυλόπουλος: Καλώ τον κ. Τζιτζικώστα σε debate

«Προσκαλώ τον πολιτικό μου αντίπαλο, τον κ. Τζιτζικώστα, σε ένα debate για να αποκαταστήσουμε την ισότιμη προβολή των θέσεων μας» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash Radio 99.4 και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή την καταγγελία που διατύπωσε για τον αποκλεισμό του από τις δημόσιες τηλεοράσεις της Θεσσαλονίκης, την ΕΡΤ3 και την TV100.

«Ξεκινάμε έναν δύσκολο αγώνα σε ένα εχθρικό πεδίο με τα τοπικά μέσα, την δημόσια και δημοτική τηλεόραση να μας έχουν αποκλεισμένους, εδώ και έναν μήνα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μας, δίνοντας αντίστοιχα άφθονο χρόνο στον σημερινό περιφερειάρχη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος προσθέτοντας πως «εδώ και έναν μήνα δεν με έχει καλέσει κανένας από την ΕΡΤ3 και την TV100. Η ΕΡΤ3 διέθεσε 50 λεπτά στον κ. Τζιτζικώστα να προπαγανδίσει το ανύπαρκτο έργο του. Για να μας αποκλείουν τόσο απροκάλυπτα σημαίνει ότι μας φοβούνται, άρε έπιασε τόπο η υποψηφιότητα μας».

Στο πλαίσιο αυτό ο υποψήφιος περιφερειάρχης προσκαλεί τον πολιτικό του αντίπαλο, τον κ. Τζιτζικώστα, σε ένα debate, «για να αποκαταστήσουμε την ισοτιμία», όπως σημείωσε. «Βγάλτε μας η δημόσια και η δημοτική τηλεόραση δίπλα – δίπλα να συζητήσουμε δημοκρατικά και να αντιπαραθέσουμε τις απόψεις μας. Να δούμε τι έχει κάνει ο κ. Τζιτζικώστας. Λέει ότι έφερε ανάπτυξη και εγώ βλέπω φτώχεια, ύφεση και ανεργία», τόνισε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε πως «μετά το ολέθριο αποτέλεσμα των εκλογών για την αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει ο κίνδυνος αν οι περιφέρειες βαφτούν και αυτές μπλε, μιας ολοκληρωτικής παντοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα».

«Η δημοκρατία θέλει αντίλογο, αντιπολίτευση και αντίπαλο δέος. Είναι το πολίτευμα που στηρίζεται στα θεσμικά αντίβαρα. Αν συνεχίσουμε να αφήνουμε τον κ. Τζιτζικώστα να παίζει εύκολη μπάλα υπηρετώντας και χειροκροτώντας τις πολιτικές της κυβέρνησης, μένοντας αόρατος, άφωνος και βουβός μπροστά στα μεγάλα προβλήματα, κινδυνεύει όχι μόνο η ανάπτυξη, κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία γιατί θα έχουμε ένα ολοκληρωτικό σύστημα Βόρειας Κορέας», ανέφερε χαρακτηριστικά.