Γ. Μυλόπουλος: Με πολιτικό σχέδιο και τεχνοκρατικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την προγραμματική του πρόταση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέπτυξε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης των 47 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» ο υποψήφιος περιφερειάρχης, καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος εξέφρασε την πολιτική στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μυλόπουλου και της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν ο συντονιστής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αμπατζάς.

Την υποστήριξη του στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μυλόπουλου εξέφρασε επίσης με χαιρετισμό του και ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για Όλους» Σπύρος Πέγκας, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των δύο αυτοδιοικητικών σχημάτων σε δήμο και περιφέρεια.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από δέκα χρόνια διοίκησης του σημερινού Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι μια πάλαι ποτέ ακμάζουσα οικονομικά περιφέρεια η οποία σήμερα βρίσκεται σε φάση ύφεσης και παρακμής. Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά μας φεύγουν, μετά τις σπουδές τους, για την Αθήνα ή για το εξωτερικό για την επαγγελματική τους αποκατάσταση», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μυλόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επεσήμανε ο κ. Μυλόπουλος, πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίζεται με διπλάσια ανεργία (19,9%), από τη μέση καταγεγραμμένη ανεργία στη χώρα μας, (10,8%) και με ΑΕΠ μόλις στο 80% του μέσου εθνικού ΑΕΠ και στο 50% του μέσου περιφερειακού ΑΕΠ της ΕΕ, και κατατάσσεται σήμερα στις δύο χειρότερες περιφέρειες της χώρας από την άποψη της απασχόλησης.

Θέτοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία ο κ. Μυλόπουλος τόνισε την ανάγκη «η Περιφέρεια να πάψει να είναι παρακολούθημα της κυβέρνησης. Να γίνει πραγματικά αυτοδιοικούμενη, μακριά από κάθε είδους εξάρτηση από κρατικά, κυβερνητικά ή οικονομικά συμφέροντα. Να πάψει να είναι θεατής και χειροκροτητής των κυβερνητικών πολιτικών που φτωχοποιούν τους πολλούς και μοιράζουν υπερκέρδη στους λίγους».

Αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες των τελευταίων ημερών ο υποψήφιος περιφερειάρχης σημείωσε πως «η Περιφέρεια δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη και αδρανής τις καταστροφές που προκαλούν τα ακραία φαινόμενα και οι αυξημένοι κίνδυνοι της Κλιματικής Κρίσης στα δημόσια αγαθά, στα οικοσυστήματα και στο Περιβάλλον, χωρίς να επεξεργάζεται και να εφαρμόζει δημόσιες πολιτικές προσαρμογής στις νέες συνθήκες, καθώς και μετριασμού των συνεπειών τους».

Παράλληλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη η Περιφέρεια να διεκδικήσει κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κοινωνική φροντίδα των θυμάτων της ακρίβειας και της φτώχειας. Η Περιφέρεια να λειτουργήσει σαν δίχτυ ασφαλείας για όσους το έχουν ανάγκη.

Βασικός προγραμματικός πυλώνας της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» αποτελεί η νέα πρόταση που φέρνει στην Περιφέρεια ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου δικτύου Μέσων Σταθερής Τροχιάς στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας που να περιλαμβάνει: Τραμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Μετρό και επεκτάσεις δυτικά και προς αεροδρόμιο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σύνδεση των 6 νομών της Περιφέρειας με το αεροδρόμιο, το Λιμάνι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης με δίκτυο Προαστιακού Σιδηροδρόμου και αποκατάσταση του Σιδηροδρομικού δικτύου που έχει καταρρεύσει και υπολειτουργεί.

«Η παράταξή μας απευθύνεται στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και τους υπόσχεται να αλλάξει την μέχρι τώρα πολιτική που ήθελε την Περιφέρεια παρακολούθημα της κυβέρνησης και χειροκροτητή των επιλογών της. Απευθύνεται στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες τους οποίους διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε και την πολιτική βούληση και την κοινωνική ευαισθησία, αλλά και την τεχνοκρατική επάρκεια και την επιστημονική γνώση να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε στις εκλογές τη διοίκηση της Περιφέρειας, για να εργαστούμε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος» τόνισε κατά την ομιλία του ο Γ. Μυλόπουλος.

Αυτοί είναι οι 47 υποψήφιοι/ες με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» στην ΠΕ Θεσσαλονίκης:

ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ (ΤΟΜΕΑΣ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ)
ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ της ΕΛ.ΑΣ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
ΒΕΛΕΝΗ ΘΕΜΙΣ Δρ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΠΘ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ)
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Συνταξ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ – ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ.
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΣΥ
ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ) ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ( ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ)
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ -ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ
ΘΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗΟΣ (ΠΕΡ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΑΜΕΑ ΜΤΧ ΕΚ ΝΕΦΡΟΥ
ΚΩΣΤΑΤΖΙΚΗ ΡΩΞΑΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ
ΛΑΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΑΣΑ) ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘ. ΑΠΘ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ
ΛΑΪΝΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΛΗΣ) ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΛΙΑΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΗΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑΣ – ΙΔΙΩΚΤΗΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΜΗΤΙΝΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΣΠΥΡΟΣ) ΦΟΙΤΗΤΗΣ – ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ
ΜΠΑΛΑΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΝΙΑ) ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΣΧΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΜΠΟΤΗ ΠΑΡΘΕΝΑ ΑΝΕΡΓΗ
ΜΠΟΥΤΖΑ ΙΩΑΝΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -ΠΡΩΗΝ ΚΑΘ. ΑΠΘ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΘΗΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΠΑΝΤΗ -ΔΟΥΜΟΥΚΤΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΜΙΝΩΝ)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΦΗΜΙΑ (ΕΦΗ) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ  ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΠΑΥΛΟΥΔΗ ΜΕΡΣΙΝΑ (ΜΥΡΤΩ) ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΑ
ΠΕΤΚΟΒΑ ΡΙΛΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ- ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΥΡΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΡΕΒΕΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΙΕΧΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ ΔΙ.ΠΑ.Ε.
ΤΑΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΘΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
ΤΖΕΛΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ
ΤΡΙΓΚΑ ΔΑΦΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΕΛ ΚΑΛΟΙΝΔΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΤΣΙΤΣΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΦΡΕΓΙΑ) ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Ε.Τ
ΦΟΝΤΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΝΙΚΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ