2023: Τελειώνουν τα ψέματα…

Το μεγαλύτερο όπλο μιας ληστρικής για τον δημόσιο πλούτο και συγχρόνως αδιάφορης για τον λαό κυβέρνησης με έντονα ακροδεξιά, αυταρχικά και ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά, είναι το ψέμα.

Γιατί μόνο με ψέματα καλύπτεται μια πολιτική προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας μικρής ολιγαρχίας του πλούτου.

Όπως μόνο με ψέματα καλύπτεται και η προσπάθεια της πολιτικής της επιβίωσης με μέσα αυταρχικά και αντιδημοκρατικά.

Το πρώτο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης αφορά στην οικονομική της πολιτική.

Γιατί, τι άλλο από ψέμα είναι το αφήγημα της προπαγάνδας ότι η ακρίβεια είναι δήθεν διεθνής και εισαγόμενη;

Όταν η Ελλάδα αναδεικνύεται, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη για το 2022 σε όλα τα είδη, από το ρεύμα και τη βενζίνη μέχρι τα προϊόντα πρώτης ανάγκης, ενώ την ίδια στιγμή κατατάσσεται, σύμφωνα με τη Eurostat, ανάμεσα στις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες ως προς το ύψος των αμοιβών, ως προς τη φτώχεια και ως προς τον κοινωνικό αποκλεισμό, δεν μπορεί να μας φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Γιατί αν έφταιγε ο πόλεμος, δεν θα είχαμε τις τελευταίες μέρες της χρονιάς σχεδόν 20 φορές ακριβότερο ρεύμα από τη Γερμανία…

Το δεύτερο μεγάλο ψέμα κρύβεται πίσω από την εγκληματική, όπως αποδεικνύεται, διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Μια διαχείριση που κατατάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες χώρες στην Ευρώπη ως προς τους θανάτους ανά πληθυσμό.

Μια θλιβερή επίδοση που οφείλεται στην επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να εξοπλίσει το ΕΣΥ, αντίθετα με τις ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν να έχουν καλύτερες επιδόσεις ως προς τη θνητότητα.

Πέρα από τις γελοιότητες για «πεταμένα λεφτά αν άκουγαν τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαχναν παραπάνω ΜΕΘ» και εκτός από τις αντιεπιστημονικές χοντράδες ότι δήθεν «αυξάνοντας τις ΜΕΘ θα αυξάνονταν οι θάνατοι από COVID», το μεγαλύτερο ψέμα ακούστηκε στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όταν ισχυρίστηκε υποκριτικά και ανερυθρίαστα ότι δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ είναι μικρότερη από ό,τι εκτός αυτών. Τη στιγμή μάλιστα που τέτοια μελέτη είχε υποβληθεί ήδη στην κυβέρνηση 6 μήνες νωρίτερα…

Η τρίτη δέσμη μεγάλων ψεμάτων καλύπτει το ελληνικό σκάνδαλο Watergate.

Τη δημοκρατική εκτροπή της παρακολούθησης πολιτικών, δημοσιογράφων, υπουργών, ακόμη και αρχηγών του επιτελείου στρατού από μια ΕΥΠ που λειτουργεί υπό την άμεση πρωθυπουργική ευθύνη.

Μια δυσώδης υπόθεση που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω σε αλήστου μνήμης εποχές και η οποία μας εξέθεσε διεθνώς. Αφού οι μεγαλύτερες εφημερίδες και τα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου αφιερώνουν πρωτοσέλιδα στην ολοκληρωτική κυβέρνηση της Ελλάδας που την οδήγησε σε σκοτεινά χρόνια ανελευθερίας.
Εδώ ξεπέρασαν και τον εαυτό τους. Άλλαζαν ψευδές αφήγημα σχεδόν εβδομαδιαίως, ανάλογα με τη συγκυρία των αποκαλύψεων.

Όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά η παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ την απέδωσαν σε διεθνές δίκτυο εχθρών της Ελλάδας. Ψέλλισαν και κάτι κράτη που ήταν δήθεν μπλεγμένα στην κατασκοπεία, τα οποία όμως διέψευσαν αμέσως τις φτηνές δικαιολογίες.

Όταν αργότερα αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση και υπουργών της κυβέρνησης και κορυφαίων δημοσιογράφων, την απέδωσαν σε μυθεύματα του «εθνικού συκοφάντη», του δημοσιογράφου και εκδότη Βαξεβάνη. Ο οποίος, υπηρετώντας την ερευνητική δημοσιογραφία, έφερνε στη δημοσιότητα τη μια αποκάλυψη μετά την άλλη.

Κι όταν στη συνέχεια, σε απάντηση της κυβερνητικής επίκλησης «φέρτε αποδείξεις», με την οποία αμφισβητούσαν επίμονα τις παρακολουθήσεις, ο «εθνικός συκοφάντης» αποκάλυψε αδιάσειστα στοιχεία, τότε άλλαξαν πάλι αφήγημα και απέδωσαν τις παρακολουθήσεις σε… αόρατα «ρυπαρά δίκτυα».

Κι όταν τέλος αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν μέχρι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Φλώρος, διέψευσαν τον εαυτό τους και ταυτόχρονα και όλα τα προηγούμενα αφηγήματα, υποστηρίζοντας ένα καινούργιο και ακόμη μεγαλύτερο ψέμα.

Υποστήριξαν ότι ναι μεν οι παρακολουθήσεις είναι γεγονός, αλλά ο πρωθυπουργός, που ήταν υπεύθυνος για την ΕΥΠ, δεν γνώριζε τίποτε γι’ αυτές. Δεν του έλεγαν…

Προτίμησαν δηλαδή με ψέματα να παρουσιάσουν τον πρωθυπουργό ανίκανο, ανεπαρκή και ακατάλληλο, παρά να παραδεχτούν τη μεγάλη αλήθεια.

Το μεγαλύτερο ψέμα που ειπώθηκε για τον ευτελισμό της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε, είναι ότι ο αυτονοήτως πολιτικά υπεύθυνος για όλη αυτή την εκτροπή πρωθυπουργός, είναι ανεύθυνος άρχων.

Όπως σαν ψέμα πρέπει να ακούγεται στη διεθνή κοινότητα ότι ένας πρωθυπουργός που προκάλεσε, συμμετείχε ή και ανέχτηκε μια τέτοια εκτροπή δεν έχει παραιτηθεί ακόμη.

Όμως τα ψέματα κάποτε τελειώνουν. Ειδικά τώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ακόμη και τον γνωστό μύθο του ψεύτη βοσκού.

Οι εκλογές πλησιάζουν. Η Πολιτική Αλλαγή δεν αργεί.

Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα φέρει στην Ελλάδα και στους Έλληνες η καινούργια χρονιά.

Ένα δώρο που είναι στο χέρι μας να το διεκδικήσουμε.

Πηγή: https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/2023-teleionoyn-ta-psemata