Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές

Όπως διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση, με τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα, από την Οικονομία και την ενεργειακή κρίση μέχρι τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, οι ψηφοφόροι στις επερχόμενες εκλογές ακόμη κι αν ψάξουν, δεν θα βρουν πολλές αιτίες για να ψηφίσουν τη ΝΔ.

Πρώτα από όλα γιατί η ΝΔ του Μητσοτάκη άλλα είπε κι άλλα έκανε.

Ήρθε στην κυβέρνηση το 2019 μοιράζοντας υποσχέσεις για δουλειές για όλους και σήμερα διαπιστώνεται ότι αυτό που εννοούσε στην πραγματικότητα ήταν δουλειές για τους δικούς της. Με απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών ύψους 10 δις ευρώ και με υπερκέρδη για την επιχειρηματική ελίτ και την οικονομική ολιγαρχία.

Υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους καλύτερους μισθούς και έκαναν την Ελλάδα, όπως διαβεβαιώνει η ευρωπαϊκή Eurostat, μια από τις χώρες με τους χαμηλότερους μισθούς και με τη μεγαλύτερη απειλή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρώπη, μαζί με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Δικαιολόγησαν την ενεργειακή κρίση σαν δήθεν διεθνή και εισαγόμενη και έκαναν την Ελλάδα, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, πρωταγωνίστρια στην ακρίβεια στο ρεύμα και στη βενζίνη, στα τρόφιμα, στα προϊόντα σούπερ μάρκετ και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Υποσχέθηκαν επιτελικό κράτος, αλλά το κράτος ήταν απόν στην πανδημία. Με διάφορες γελοίες δικαιολογίες που έμειναν μνημείο αδιαφορίας και κοινωνικής αναλγησίας. ‘Οπως ότι δεν είχαν, δήθεν, μελέτες που να διαβεβαιώνουν για την ανάγκη αύξησης των ΜΕΘ και ότι οι επενδύσεις στη δημόσια υγεία θα ήταν, τάχα, πεταμένα λεφτά.

Με τέτοιες φτηνές δικαιολογίες δεν επένδυσαν στη στελέχωση και στον εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει μια από τις χώρες με τους περισσότερους θανάτους ανά πληθυσμό στην Ευρώπη.

Που σημαίνει ότι προκάλεσαν άδικες απώλειες ζωής που αν είχαν ενισχύσει το ΕΣΥ, όπως έκαναν στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα είχαν σωθεί.

Οι υποσχέσεις τους για επιτελικό κράτος όμως δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και στο πεδίο της Δημοκρατίας και των θεσμών.

Αφού αντί για επιτελικό κράτος μετέτρεψαν την ΕΥΠ σε παρακράτος που παρακολουθούσε τη μισή κυβέρνηση και επιπλέον την ηγεσία του στρατού, δικαστικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, ευρωβουλευτές και αρχηγούς της αντιπολίτευσης, προκαλώντας τη μεγαλύτερη δημοκρατική εκτροπή στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Μια εκτροπή για την οποία ο διεθνής τύπος κατακεραυνώνει για αυταρχισμό, ολοκληρωτισμό και αντιδημοκρατική πολιτική την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κι ακόμη, υποσχόμενη η ΝΔ επιτελικό κράτος, διέλυσε το κράτος δικαίου και ιδιωτικοποίησε το κοινωνικό κράτος. Επιβάλλοντας πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία και εξαιρώντας, με πρόφαση το δήθεν αξιοκρατικό μέτρο της βαθμολογικής βάσης, 20.000 υποψήφιους ετησίως από τα δημόσια πανεπιστήμια, τους οποίους στέλνει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια. Των οποίων τα πτυχία ισοτίμησε με των δημόσιων πανεπιστημίων, παρά το γεγονός ότι σε αυτά γίνεται κανείς δεκτός χωρίς ούτε εξετάσεις, ούτε και βαθμολογικά κριτήρια.
Για ποιο ακριβώς λοιπόν από τα… μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα την ψηφίσουν οι ψηφοφόροι;

Οι εκλογές όμως δεν θα είναι απλώς μια ήττα μιας κυβέρνησης η οποία απογοήτευσε τους πολίτες οικτρά εδώ και 3,5 χρόνια.

Το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα είναι ένα αποτέλεσμα νικηφόρο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, κατάφερε με τις παρεμβάσεις και με το πρόγραμμά του να γίνει η ελπίδα για τον μέσο πολίτη και για όλους όσοι πλήττονται από την οικονομικά ατελέσφορη και κοινωνικά άδικη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προβάλλει σήμερα ως η μόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα,  γιατί υπόσχεται έναν άλλο δρόμο. Με πρωταγωνιστές τους πολλούς που σήμερα πλήττονται και όχι τους λίγους της οικονομικής ολιγαρχίας και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι προτάσεις του για ενεργειακή κρίση, ΔΕΗ, ακρίβεια, παραγωγική ανασυγκρότηση, αναδιανομή και στήριξη του κοινωνικού κράτους είναι στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση με το κυβερνητικό πρόγραμμα της φτώχειας και της ακρίβειας για τους πολλούς και συγχρόνως της αισχροκέρδειας και των υπερκερδών για τους λίγους.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν καθοριστική για τους 700.000 πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα κοράκια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέτοντας την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στις δύο πολιτικές. Αυτή που ενδιαφέρεται για τα κέρδη των λίγων, παίρνοντας τα σπίτια των πολλών και εκείνη που με κοινωνική ευαισθησία προστατεύει τους φτωχούς και όσους έχουν ανάγκη.

Το κεντρικό σύνθημα, άλλωστε, «Δικαιοσύνη παντού» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που εννοεί δικαιοσύνη στην Οικονομία, στην Ανάπτυξη, στο Κοινωνικό Κράτος, στη Δημοκρατία, στους θεσμούς και στην ίδια τη Δικαιοσύνη, είναι ένα σύνθημα που απαντά στο μεγάλο ζητούμενο της εποχής και γι’ αυτό αγγίζει όλους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η επικοινωνιακή υπεροπλία που συστηματικά έχτισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξαγοράζοντας την ελευθεροτυπία και την πολυφωνία των ΜΜΕ, πνέει τα λοίσθια.

Η επιχειρούμενη, για επικοινωνιακούς λόγους, σύγκριση των δυο κυβερνήσεων, της σημερινής και της προηγούμενης, προσκρούει στην όχι ασήμαντη λεπτομέρεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με τη μέγγενη των μνημονίων που έφερε στη χώρα η πολιτική της ΝΔ.

Κι ύστερα, μιλώντας για επικοινωνιακή πολιτική, ποια σταθερότητα μπορούν να επικαλεστούν οι υπεύθυνοι για τη μεγαλύτερη δημοκρατική εκτροπή που συνέβη ποτέ στη χώρα;

Όσο για το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις δημοσκοπήσεις, μετά τις Κυπριακές εκλογές αυτό κατέρρευσε με πάταγο. Η υποτίμηση της δύναμης του αριστερού ΑΚΕΛ ακολούθησε την υποτίμηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις προηγούμενες εκλογές.

Επαληθευτήκαμε έτσι όσοι υποστηρίζαμε ότι οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω, γιατί το δείγμα τους δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Αφού απευθύνονται αποκλειστικά σε ένα ειδικό κοινό, με συντηρητικά χαρακτηριστικά, που μένει στο σπίτι και γι’ αυτό σηκώνει σταθερό τηλέφωνο όλη τη μέρα.

Ο κόσμος είναι θυμωμένος και εξοργισμένος με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Και γι’ αυτό έχει πάψει να πιστεύει στην εικονική πραγματικότητα την οποία εμφανίζουν τα ΜΜΕ της προπαγάνδας.

Και επιπλέον και το αντί ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο κατέρρευσε κάτω από τα σκάνδαλα και τις εκτροπές της ΝΔ. Κορυφή του παγόβουνου της διάλυσής του είναι η αλλαγή στάσης των κορυφαίων μέχρι πρότινων πρωταγωνιστών του, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πραγματικότητα στη χώρα και οι πολιτικές συνθήκες όπως διαμορφώνονται, δείχνουν τέλος εποχής για την πιο αποτυχημένη και επικίνδυνη για τη χώρα κυβέρνηση.

Και συγχρόνως δείχνουν ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος όχι μόνο άντεξε στα πολλαπλά κτυπήματα του καθεστώτος που έχτισε ο Μητσοτάκης, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση, προβάλλοντας σήμερα ως η μόνη ελπίδα για «Δικαιοσύνη παντού» σε μια χώρα πληγωμένη από την οικονομική και την κοινωνική αδικία.

Πηγή:
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/giati-o-syriza-tha-kerdisei-tis-epomenes-ekloges