Εκλογές με αντί – ΝΔ μέτωπο

Η κυβέρνηση όπως έστρωσε, έτσι θα κοιμηθεί. Όπως κέρδισε, με άλλα λόγια, τις προηγούμενες εκλογές, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα χάσει τις επόμενες.

Στη θέση του αντί – ΣΥΡΙΖΑ μετώπου το οποίο έχτισε με τόση επιμέλεια, με τόση υποστήριξη από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον κόσμο των ΜΜΕ και τον κόσμο της διαπλοκής και με τόσα χρήματα που διέθεσε στην επικοινωνιακή αγορά για την προπαγάνδα της, σήμερα βλέπει να ορθώνεται ένα αντί – ΝΔ μέτωπο.

Οι αρχιτέκτονες του αντί – ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, αν έκαναν ένα σοβαρό λάθος, ήταν ότι προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τα πάθη της χώρας κατά τη διάρκεια των χρόνων των μνημονίων. Επιρρίπτοντας στον ΣΥΡΙΖΑ όλες τις παθογένειες της μνημονικής πολιτικής.

Μόνο που ο κόσμος ποτέ δεν ξέχασε, όπως σήμερα αποδεικνύεται, ότι την κρίση χρέους και τα μνημόνια στη χώρα δεν τα έφερε βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κυβερνήσεις της ΝΔ. Εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς αντιπαραγωγική, υφεσιακή και ευνοιοκρατική πολιτική που εφαρμόζει σήμερα με μεγαλύτερη ένταση η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό που αποκάλυψαν τα έργα και οι ημέρες της σημερινής κυβέρνησης και που το αντιλαμβάνονται οι πολίτες, δεν είναι τίποτε άλλο από την πολιτική της αδικίας, των ανισοτήτων, της διαφθοράς και της παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών των πολιτών.

Γι’ αυτό και η πρώτη αντίδραση του εκλογικού σώματος απέναντι σε μια κυβέρνηση που το ξεγέλασε, είναι να της γυρίσει την πλάτη.

Έτσι εξηγείται ότι ενώ η διαφορά των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μειώνεται διαρκώς, δεν έχει ακόμη αρχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνά σε θετικές ψήφους τη ΝΔ.

Έχει όμως αρχίσει ήδη και προχωρεί γοργά η αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καθώς το πιο εντυπωσιακό εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων δεν είναι η μείωση της ψαλίδας στις 5 μονάδες, αλλά η κατάρρευση του αντί – ΣΥΡΙΖΑ και η οικοδόμηση ενός αντί – ΝΔ μετώπου.

Όπως αποκαλύπτει η τελευταία δημοσκόπηση της MRB, οι εποχές που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, επηρεασμένοι από την κυβερνητική προπαγάνδα αποδοκίμαζε τον ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας ότι είναι η χειρότερη επιλογή τους, έχουν παρέλθει.

Σήμερα με διαφορά 3,5 μονάδων έχει γίνει η ΝΔ η χειρότερη επιλογή για τους ψηφοφόρους. Που σημαίνει ότι σήμερα ενοχλεί περισσότερο η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εποχές που όλες οι αμαρτίες του κόσμου, ακόμη και των κυβερνήσεων της ΝΔ, χρεώνονταν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα το εκλογικό σώμα έχει πλέον απτά και μετρήσιμα στη φτώχεια του αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και επιπλέον αντιλαμβάνεται πλήρως τη διαφθορά, τα δισεκατομμύρια ευρώ των αναθέσεων κάτω από το τραπέζι, τα δισεκατομμύρια υπερκέρδη των επιχειρήσεων του ενεργειακού ολιγοπωλίου, στο οποίο ήδη ανήκει και η κάποτε δημόσια ΔΕΗ, καθώς και τους λογής κυβερνητικούς Πάτσηδες που απομυζούν τις περιουσίες του απλού λαού.

Και τέλος το εκλογικό σώμα αντιλαμβάνεται πλήρως τα συστηματικά ψέματα με τα οποία η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να αποκρούσει τις ευθύνες για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έπληξε ποτέ τη χώρα, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Καθώς κάθε εβδομάδα και ανάλογα με τις αποκαλύψεις και τη συγκυρία, η κυβερνητική προπαγάνδα αλλάζει αφήγημα.

Από τη διεθνή συνωμοσία σε βάρος της Ελλάδας για να δικαιολογήσουν το παρακράτος των παρακολουθήσεων και από την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας, πέρασαν τελείως απέναντι, στη διάψευση των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις, αποκαλώντας τον Βαξεβάνη «εθνικό συκοφάντη». Στη συνέχεια άλλαξαν και πάλι δικαιολογία και επικαλέστηκαν δήθεν ιδιωτικά συμφέροντα και φανταστικά «ρυπαρά δίκτυα». Για να φτάσουν σήμερα να δικαιολογούν το παρακράτος, συνδέοντας τις παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών και πολιτών με ποινικά αδικήματα και με το σκάνδαλο της Εύας Καιλή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κόσμος όμως δεν τρώει κουτόχορτο. Αντιλαμβάνεται ότι αν ο πρωθυπουργός πράγματι υποψιάζεται για διαφθορά το μισό υπουργικό συμβούλιο, βουλευτές και ευρωβουλευτές και επιπλέον και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τότε δεν θα έπρεπε κάποιους από αυτούς να τους έχει ήδη απομακρύνει;

Κι ύστερα, γιατί τόσον καιρό δεν αποκαλύφθηκε άραγε κανένα από τα σκάνδαλα των χιλιάδων παρακολουθούμενων, ενώ αποκαλύφθηκαν άλλα, εκτός παρακολουθήσεων;

Και τέλος, αν πράγματι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ύποπτοι ποινικών αδικημάτων, τότε αυτό δεν είναι κυβέρνηση, αλλά φυτώριο διαφθοράς.

Η κυβέρνηση όμως στην απόγνωσή της να συγκρατήσει την κατάρρευσή της, κάνει ακόμη ένα σοβαρό επικοινωνιακό λάθος. Συγκρίνει τα δικά της έργα σήμερα, που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, με τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί μνημονίων.

Μόνο που ο κόσμος ξέρει πρώτον ότι τα μνημόνια τα έφερε η πολιτική των δεξιών κυβερνήσεων.

Δεύτερον ο κόσμος θυμάται ότι από τα μνημόνια την έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΝΔ.

Και τρίτον οι πολίτες γνωρίζουν ότι αν μη τι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε γεμάτα ταμεία, που τώρα τα αδειάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Γιατί γνωρίζει καλά ότι το αντί – ΝΔ μέτωπο δεν έχει επιστροφή.

Η άδικη, υφεσιακή, υπεύθυνη για μεγάλες ανισότητες, ευνοιοκρατική υπέρ της ολιγαρχίας του πλούτου πολιτική της, που έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, έχει ημερομηνία λήξης.

Κι ακόμη, η ακροδεξιά, αυταρχική, ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική πολιτική που έχει διαλύσει το κοινωνικό κράτος και το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, ιδιωτικοποιώντας την Υγεία, την Παιδεία και το Περιβάλλον, υποβαθμίζοντας τη χώρα διεθνώς ως προς την ελευθεροτυπία και εγκαθιδρύοντας ένα παρακράτος παρακολουθήσεων και παραβίασης των ατομικών ελευθεριών των πολιτών είναι μια αποκρουστική πολιτική για τους πολίτες που ζητούν σεβασμό και Δημοκρατία.

Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, μπορείς να ξεγελάς πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πάντα.

Οι επερχόμενες σύντομα εκλογές θα γίνουν με ένα διαρκώς αυξανόμενο αντί – ΝΔ μέτωπο. Το οποίο υπενθυμίζει ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια, που έχουν ξεπεραστεί προ πολλού από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Πηγή: https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ekloges-me-anti-%E2%80%93-nd-metopo