Γ. Μυλόπουλος: Στις εκλογές της Κυριακής πάμε να κάνουμε την ανατροπή

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη λίγες ώρες πριν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές κάλπες ανοίξουν παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και τον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον Απόστολο Τζιτζικώστα για τα πεπραγμένα του στα 10 χρόνια που βρίσκεται στη θέση του περιφερειάρχη, καταλογίζοντας του έλλειψη αναπτυξιακών έργων υποδομής αλλά και μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

«Ο κ. Τζιτζικώστας ζητά ισχυρή εντολή, ενώ είχε ισχυρή εντολή εδώ και 10 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στον αντίποδα ο συνδυασμός του ζητά την στήριξη από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ερωτηθείς σε σχέση με τον πολιτικό στόχο που θέτει ο συνδυασμός «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε πως «πηγαίνουμε για να κερδίσουμε, να κάνουμε την ανατροπή, βλέπω ότι την Κυριακή ο κ. Τζιτζικώστας θα υποχρεωθεί να πάει σε δεύτερη Κυριακή. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και ο κόσμος ασφυκτιά. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν πραγματοποιήθηκε debate ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες ο κ. Μυλόπουλος υπενθύμισε ότι με γραπτή του επιστολή ζήτησε από τη διοίκηση της ΕΡΤ3 και τη διοίκηση της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100 την διοργάνωση μιας τέτοιας συζήτησης.

«Ο πολίτης οφείλει να ξέρει και να αξιολογήσει όλες τις υποψηφιότητες. Αυτό είναι μια υποχρέωση και της δημόσιας και της δημοτικής τηλεόρασης. Κάποιοι κρύβονται και δεν θέλουν να εμφανιστούν δίπλα σε άλλους. Αυτή την άποψη την ενισχύει το γεγονός ότι εδώ και τρεις εβδομάδες ρωτώ δημόσια τον κ. Τζιτζικώστα για την αντιπλημμυρική προστασία, και απάντηση δεν έχω πάρει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Σε σχέση με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πρόσωπο του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια δύσκολη πολιτικά περίοδο για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Μυλόπουλος τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει φωνή στις Περιφέρειες, διότι «η δημοκρατία θέλει αντίλογο και θεσμικά αντίβαρα».

«Η Περιφέρεια δεν είναι γενική γραμματεία της κυβέρνησης, ο περιφερειάρχης δεν είναι χειροκροτητής της κυβέρνησης, όπως το αντιλαμβάνεται ο κ. Τζιτζικώστας. Χρειάζεται να υπάρχουν αναχώματα σε εποχές δεξιάς και νεοφιλελεύθερης επέλασης», δήλωσε.

Σε σχέση με τα έργα θωράκισης της Κεντρικής Μακεδονίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπλημμυρική προστασία, με τα ρέματα και τα ποτάμια να μην έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός μοντέλου ήπιου τουρισμού, με έργα και υποδομές, ενώ παρουσίασε την πρόταση του συνδυασμού του για τη δημιουργία ενός δικτύου Μέσων Σταθερής Τροχιάς, με τραμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Μετρό από το αεροδρόμιο μέχρι τη δυτική Θεσσαλονίκη, προαστιακό σιδηρόδρομο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου με έμφαση στη σύνδεση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.