Παραγωγική ανασυγκρότηση, αναπτυξιακές υποδομές και έργα οι προτάσεις του Γιάννη Μυλόπουλου για την Κ. Μακεδονία

Τους προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» σε σχέση με την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου παρουσίασε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα Κύμινα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού δίνει έμφαση στην ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα της αγροτικής παραγωγής, του δευτερογενούς τομέα της επεξεργασίας των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και του τριτογενούς τομέα της εξαγωγής και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων.

Ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, εισαγωγή νέων τεχνολογιών αιχμής και εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους αγρότες είναι στις προτεραιότητες του συνδυασμού.

Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό εγγειοβελτιωτικών έργων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με αιχμή τα αρδευτικά και στραγγιστικά δίκτυα που είναι και ο πρώτος βαθμός της αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Η ύφεση και η παρακμή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινούν από την υστέρηση σε έργα και αναπτυξιακές υποδομές. Εκεί είναι που η δική μας παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δίνει έμφαση για την επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, και ο συντονιστής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Μαϊκίδης. Παρόντες και παρούσες ήταν επίσης οι υποψήφιοι του συνδυασμού Στάθης Γιαννακόπουλος, Τάνια Μητροπούλου, Μηνάς Μηντζαρίδης, Νικολέτα Πάντη και Χαράλαμπος Τσαϊρέλης.