Γ. Μυλόπουλος από το Κιλκίς: Η Κ. Μακεδονία παρακμάζει με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφέρειας

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς πραγματοποίησε την Δευτέρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος επισκέφθηκε μαζί με υποψηφίους και στελέχη της παράταξης την Λίμνη Δοϊράνη, όπου διαπίστωσε την εγκατάλειψη αυτού του μοναδικού οικοσυστήματος. Όπως σημείωσε, «στη λίμνη Δοϊράνη βλέπει κανείς μια εικόνα εγκατάλειψης, μολυσμένα νερά, μια εικόνα ερημοποίησης της περιοχής. Πρόκειται για ένα πλούσιο οικοσύστημα, ένα πανέμορφο τόπο ο οποίος θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί. Αν πας απέναντι στη λίμνη, από τη μεριά των γειτόνων μας στη Βόρεια Μακεδονία, θα δεις πλαζ, ήπιες τουριστικές επιχειρήσεις και ανθρώπους που κολυμπούν στα καθαρά νερά της λίμνης».

«Αν αυτή είναι η εικόνα της διαχείρισης των οικοσυστημάτων, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρακμάζει, έχει φτώχεια και μεγάλη ύφεση. Εμείς από τη στιγμή που θα είμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα δουλέψουμε συστηματικά ώστε αυτά τα πλούσια οικοσυστήματα να ξαναζωντανέψουν και περιβαλλοντικά αλλά και να γίνουν πηγές για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», πρόσθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο κ. Μυλόπουλος μετέβη στην πόλη του Κιλκίς όπου και πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου της πόλης, στην παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού στην Π.Ε. Κιλκίς. Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Τάσος Κεσίδης.

Ο κ. Μυλόπουλος χαρακτήρισε εγκαταλελειμμένη από την κεντρική κυβέρνηση και την διοίκηση της Περιφέρειας την Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, καθώς δεν αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και οι νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν σε μεγαλύτερες πόλεις για να βρουν δουλειά.

«Η εικόνα που έχω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ότι είναι μια δυνάμει πλούσια Περιφέρεια. Με πλούσια οικοσυστήματα, αγροτική γη, ότι χρειάζεται ένας τόπος για να στηρίξει μια πλούσια οικονομική ανάπτυξη. Κι όμως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη διπλάσια ανεργία από τη μέση ανεργία σε όλη την Ελλάδα. Πώς εξηγείται αυτό; Η ανεργία στην ΠΚΜ τον Αύγουστο, τον μήνα με τον πολύ υψηλό τουρισμό, η ανεργία ήταν 19,9% όταν η μέση ανεργία στην Ελλάδα ήταν 10,8%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Σε σχέση με την κλιματική κρίση και την ανάγκη θωράκισης της Κεντρικής Μακεδονίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης διαπίστωσε ότι  δεν γίνεται αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων της επιστημονικής κοινότητας. «Τα φαινόμενα μπορεί να είναι ακραία αλλά δεν είναι απρόβλεπτα, είναι απολύτως προβλέψιμα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το χειρότερο και για αυτό έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να έχουμε ετοιμότητα εκ των υστέρων στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και στον στρατό, αλλά πρέπει να προβλέπουμε και εκ των προτέρων», σημείωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη διοίκηση Τζιτζικώστα για πλήρη αδράνεια.

«Η περιφερειακή μας παράταξη με τίτλο «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» θα είναι πολιτικά παρούσα παντού με θέσεις, προτάσεις και λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση και με κοινωνική ευαισθησία, εκεί όπου η διοίκηση Τζιτζικώστα είναι σήμερα απούσα», δήλωσε καταληκτικά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι/ες περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΗΛΙΑΝΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΕΦΚΑ)
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΑΠΘ – ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ (ΛΑΓΙΑ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΠΑΡΑΔΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ