Τρεις διαγωνισμούς για έργα στο Τελ Αβίβ διεκδικεί η «Αττικό Μετρό»

Για το ταξίδι του στο Ισραήλ μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, και τις διμερείς συμφωνίες οι οποίες προχωρούν, μίλησε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Γιάννης Μυλόπουλος, στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» και την εκπομπή «Ορθά κοφτά».

Όπως ανέφερε, «υλοποιούμε την κυβερνητική πολιτική που επιβάλει εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα πρέπει να στραφεί προς τα έξω για να προσπαθήσει να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα».

Ένα από τα πιο ισχυρά πλεονεκτήματα της χώρας μας είναι η τεχνογνωσία, τα μυαλά που διαθέτουμε, και στην περίπτωση της «Αττικό Μετρό» είναι οι μηχανικοί που διαθέτουμε, σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος.

Η συνάντηση στο Ισραήλ ήρθε σε συνέχεια επαφών των αρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών, όπου επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας, μέσω της «Αττικό Μετρό», στην κατασκευή του ελαφρού μητροπολιτικού τρένου της πόλης του Τελ Αβίβ. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ο οποίος λήγει την επόμενη εβδομάδα, και η «Αττικό Μετρό» είναι έτοιμη να καταθέσει την υποψηφιότητα της.

Η εταιρεία συμμετέχει σε τρεις διαγωνισμούς για έργα στο Τελ Αβίβ, συμμετέχοντας σε κοινοπραξίες με κυρίως Ισραηλινές εταιρείες, ενώ αυτό που θα κάνει η «Αττικό Μετρό» είναι η διαχείριση του έργου.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και άλλες πιθανότητες συμμετοχής της «Αττικό Μετρό» σε διαγωνισμούς για έργα στο Ισραήλ.

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που στο παιχνίδι της εξωστρέφειας και της εξαγωγής τεχνογνωσίας μπαίνουν πλέον και δημόσιες ελληνικές εταιρείας» σχολίασε ο κ. Μυλόπουλος, τονίζοντας ότι το δημόσιο δεν υστερεί σε τίποτα από τον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά την τεχνογνωσία.