Γ. Μυλόπουλος: Παραγωγική ανασυγκρότηση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με νέα έργα και υποδομές

Ημερίδα των Ινστιτούτων Ν. Πουλαντζάς και ΕΝΑ για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον της Κ. Μακεδονίας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη η ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το ΕΝΑ Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών με θέμα «Ανάπτυξη και περιβάλλον στην εποχή της κλιματικής κρίσης στην Κεντρική Μακεδονία», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Η ημερίδα μετατράπηκε σε ένα ξεχωριστό κέντρο διαβούλευσης για τα ζητήματα της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, με τις εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες να αναλύουν την σημερινή εικόνα και να προτείνουν λύσεις και προτάσεις για να βγει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το τέλμα της ανεργίας, της φτώχειας και της παρακμής  στο οποίο την οδήγησε η διοίκηση Τζιτζικώστα.

Κατά το πρώτο μέρος της ημερίδας εισηγητές ήταν οι Γιάννης Ραντίν, Γιάννης Κρεστενίτης, Σάσα Λαδά, ενώ συντονιστής ήταν ο δημοιοσγράφος  Άκης Σακισλόγλου. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας εισηγητές ήταν οι Στέλλα Κωστοπούλου, Λόης Λαμπριανίδης, Σωκράτης Φάμελλος, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κεχαγιά. Σύντομες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι Απόστολος Κυριαζόπουλος, Λίλιαν Κουίδου- Νίκος Ιωάννου και Απόστολος Σινάκος.

Την συνόψιση των προτάσεων και των συμπερασμάτων της ημερίδας πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς έργα υποδομής. Για να ξεφύγουμε από την ανεργία, την φτώχεια και την παρακμή στην οποία βούλιαξε την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας. Χρειάζονται σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα, σύγχρονα και ασφαλή σιδηροδρομικά δίκτυα και δίκτυα σταθερής τροχιάς, όπως Τραμ, Μετρό και Προαστιακός και χρειάζονται και αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά και υδραυλικά έργα που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του ο κ. Μυλόπουλος.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, μια γενναία παραγωγική ανασυγκρότηση με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και στον ποιοτικό τουρισμό», επεσήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους εισηγητές της ημερίδας, δεσμευόμενος ότι αντίστοιχες ημερίδες και διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν και κατά τη διάρκεια της θητείας του συνδυασμού «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».