Γ. Μυλόπουλος: Ότι είχε να δώσει ο κ. Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχης εδώ και 10 χρόνια το έχει δώσει (βίντεο)

Δριμεία κριτική για την εγκατάλειψη της Περιφέρειας άσκησε στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην Βεργίνα Τηλεόραση και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι περιφερειάρχης εδώ και 10 χρόνια, αυτό το ελάχιστο που είχε να δώσει το έδωσε, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διπλάσια ανεργία από την μέση ανεργία της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος, τονίζοντας ότι μετά από 10 χρόνια η Περιφέρεια βιώνει ανεργία, φτώχεια, ύφεση και παρακμή.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι κατά την περιοδεία του διαπίστωσε πως όλα τα ρέματα και τα ποτάμια της Περιφέρειας έχουν εγκαταλειφθεί. «Τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν μείνει πολύ πίσω και για αυτό ανησυχώ.  Εμείς λέμε στον κόσμο να ψηφίσει εμάς γιατί ξέρουμε και μπορούμε, γιατί αυτός που διοικεί 10 χρόνια ούτε κατάλαβε, ούτε ξέρει, ούτε μπόρεσε, ούτε ήθελε. Αυτό που κάνει ο κ. Τζιτζικώστας είναι εγκληματική αμέλεια», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε στα τρία βασικά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»:

-Προσαρμογή στην κλιματική κρίση, με ευρωπαϊκούς πόρους και πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος

-Παραγωγική ανασυγκρότηση, με ενίσχυση του πρωτογενή τομέα παραγωγής και με ένα μοντέλο ήπιου τουρισμού που θα σέβεται το περιβάλλον

-Δημιουργία δικτύου μέσων σταθερής τροχιάς, με Μετρό και επεκτάσεις του στα δυτικά και το αεροδρόμιο, τραμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προαστιακό σιδηρόδρομο σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εμείς λέμε στους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να μας ψηφίσουν γιατί και ξέρουμε, και θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Μυλόπουλος.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.