Γ. Μυλόπουλος: Η Κεντρική Μακεδονία έχει χτυπηθεί αλύπητα από τις δεξιές πολιτικές

Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επεσήμανε σε πρωινή του συνέντευξη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και τον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μυλόπουλος, «η Κεντρική Μακεδονία είναι μια Περιφέρεια που έχει χτυπηθεί αλύπητα από τις δεξιές πολιτικές», καθώς κάποτε ήταν ακμάζουσα, και σήμερα έχει ανεργία 19,9% όταν η μέση ανεργία στην Ελλάδα είναι στο 10,8%.

«Τα παιδιά μας φεύγουν από την Κεντρική Μακεδονία και πηγαίνουν ή στην Αθήνα ή στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.  Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στο όριο της φτώχειας. Οι άνθρωποι αυτοί θα ψηφίσουν και πάλι τον κ. Τζιτζικώστα και τη δεξιά παράταξη του, η οποία τους οδήγησε στην παρακμή;» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σε σχέση με τη δική του υποψηφιότητα ο κ. Μυλόπουλος τόνισε πως «εμείς είμαστε εδώ ακριβώς για να αναδείξουμε τα προβλήματα αυτά και να θυμίσουμε στον κόσμο ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Εμείς ερχόμαστε με λύσεις, έχουμε επεξεργαστεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο που δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι έχει πέσει έξω στους χρόνους που ο ίδιος έθεσε για την ολοκλήρωση του έργου». «Εμείς ως περιφέρεια αν κερδίσουμε τις εκλογές θα τους στριμώξουμε άσχημα στο θέμα του Μετρό και στο θέμα των επεκτάσεων του», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» προτείνει τη δημιουργία ενός δικτύου μέσων σταθερής τροχιάς (τραμ, Μετρό και προαστιακός) σε όλες της περιοχές της Περιφέρειας.

Αναφορικά με τον υπερτουρισμό που καταγράφεται στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της χώρας ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ υπενθύμισε ότι φέτος το καλοκαίρι στη Χαλκιδική κατέρρευσαν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στις παράκτιες τουριστικές περιοχές, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για έναν τουρισμό που ξεπέρασε την φέρουσα ικανότητα των δικτύων..

Κληθείς να σχολιάσει την νέα απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ που ζητά την κατάργηση του άρθρου 296 του ν. 4957/2022, ο κ. Μυλόπουλος έκανε λόγο για ένα «ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι το πανεπιστήμιο συνολικά δεν θέλει αυτή την αλλαγή, διότι καταλαβαίνει ότι οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση, δηλαδή προς πώληση, σημαντικές οργανικές του μονάδες».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι «το Διαρκές Συνέδριο έδειξε μια πολύ συντεταγμένη πορεία προς την εκλογή προέδρου, χωρίς εντάσεις και διχαστικές κινήσεις».