Ο Πολάκης που λέει πολλά κι η κυβέρνηση που ρημάζει τη χώρα

Ο Παύλος Πολάκης είναι ένας έντιμος και καθαρός και γι’ αυτό και πολύ δημοφιλής πολιτικός στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της αντί Δεξιάς.

Είναι όμως και αψύς και αυθόρμητος και εκρηκτικός. Και με την υπερβολή του αυθορμητισμού του, πολύ συχνά εκτός από τον εαυτό του, αδικεί και τις ιδέες του και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον οποίο ανήκει.

Όμως ο Πολάκης δεν έχει άδικο επί της ουσίας όσων λέει.

Δεν έχει άδικο, δηλαδή, όταν λέει ότι η Δικαιοσύνη τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Δεν ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, για παράδειγμα, η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου να καταδικάσει το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος. Γιατί, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Νίκος Παππάς κατηγορείται ότι παρέβη το καθήκον του με αφορμή ένα νόμο που έβαλε σε τάξη το άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο και υποχρέωσε, για πρώτη φορά, τους μεγάλους καναλάρχες να πληρώσουν για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων τις οποίες εκμεταλλεύονταν τόσον καιρό με σκοπό το κέρδος, εντελώς δωρεάν.

Κι ακόμη, δεν ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα αυτή η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου γιατί είναι αντίθετη με την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως. Την οποία κατά σύμπτωση εξαφάνισαν και αντικατέστησαν με άλλον εισαγγελικό λειτουργό την ημέρα της απόφασης.

Κι ύστερα, δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αυτή η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου γιατί βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την αθωωτική απόφαση της τακτικής Δικαιοσύνης για το ίδιο ακριβώς ζήτημα. Το οποίο εκδικάστηκε με κατηγορούμενο τον υφυπουργό στο υπουργείο του Νίκου Παππά, τον Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος και αθωώθηκε πανηγυρικά.

Όταν η τακτική δικαιοσύνη αθωώνει, ενώ το Ειδικό Δικαστήριο που στήθηκε με πολιτική σκοπιμότητα και με το προνόμιο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης καταδικάζει, παρά την αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέως, τότε καθένας μπορεί να θεωρεί ότι η δίκη ήταν πολιτική και ότι η απόφαση υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται μεν την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, σεβόμενος την Δικαιοσύνη. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνεί και στο ότι η απόφαση αυτή είναι μια δίκαιη απόφαση.

Αφού ο Νίκος Παππάς ήταν ένας υπουργός τα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ευνόησε το δημόσιο συμφέρον, φέρνοντας στα δημόσια ταμεία 250 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση με πολλά στελέχη της ΝΔ του Μητσοτάκη που βλάπτουν το δημόσιο και αφαιρούν χρήματα από τα ταμεία του και παρά ταύτα, σε βάρος τους δεν κινείται καμία εισαγγελική έρευνα.

Όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με την υποψήφια με τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος και πρώην γενική γραμματέα Δικαιοσύνης Σοφία Νικολάου. Η οποία, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, αφαίρεσε από τα δημόσια ταμεία 2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία μοίρασε σε απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που μόλις είχαν συσταθεί. Και η οποία, την ίδια εποχή, αγόρασε και επισκεύασε ένα σπίτι συνολικής δαπάνης 1,1 εκατομμυρίου ευρώ. Και για την οποία όχι μόνο δεν κινήθηκε κανένας εισαγγελέας, αλλά εξακολουθεί ακόμη να… κοσμεί τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Αλλά και η άμεση εισαγγελική δίωξη του Παύλου Πολάκη, με αφορμή τις άστοχες πολιτικά δηλώσεις του, δεν είναι συμβατή με το κοινό αίσθημα περί δικαίου.

Όχι μόνο γιατί είναι λάθος στη δημοκρατία να ποινικοποιούνται οι πολιτικές απόψεις. Αλλά και γιατί η Δικαιοσύνη δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός της κυβέρνησης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, δήλωνε ότι θα… γδάρει τους εισαγγελείς και θα βάλει φυλακή την εισαγγελέα διαφθοράς Τουλουπάκη, επειδή τόλμησαν να διερευνήσουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σκάνδαλο στο οποίο ο ίδιος εμπλέκονταν.

Όμως εδώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι άλλης τάξης ζήτημα το πραγματικό γεγονός ότι η Δικαιοσύνη παράγει αποφάσεις που δεν ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και εντελώς άλλης τάξης η στοχοποίηση και οι προγραφές δικαστικών, στις οποίες προχώρησε ο Πολάκης μέσα στην υπερβολή του και πνιγμένος από το δίκιο του.

Κι αυτό γιατί το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη πάσχει, είναι ένα ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το αντιμετωπίζει θεσμικά, με ένα προγραμματικό πλαίσιο αποκατάστασης των θεσμών της Δημοκρατίας με το γενικό σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού».

Η στοχοποίηση με σκοπό την τιμωρία, η εκδίκηση δηλαδή και ο ρεβανσισμός δεν ταιριάζουν με την πολιτική αντίληψη που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Πολάκης με δυο λόγια πληρώνει όχι τις πολιτικές του αντιλήψεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά την υπερβολή με την οποία τις εκφράζει. Η οποία συχνά τον παρασέρνει εκτός προγραμματικού πλαισίου του κόμματός του.

Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αντιπάλους να κατηγορούν, με αφορμή τις υπερβολές Πολάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και τον Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, ότι δήθεν βρίσκονται στο ίδιο πνεύμα αυτής της υπερβολής.

Αυτό είναι, άλλωστε και το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος του Παύλου Πολάκη. Ότι δηλαδή δίνει το άλλοθι στην ένοχη για κατάργηση της Δημοκρατίας και για καταλήστευση των δημόσιων ταμείων κυβέρνηση Μητσοτάκη να περνά στην αντεπίθεση και από κατηγορούμενη να γίνεται κατήγορος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Πολάκης πλήρωσε για τις άστοχες και εκτός προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλώσεις του, που έγιναν αφορμή για την αντεπίθεση της ένοχης ΝΔ.

Τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αφαιμάζουν τα δημόσια ταμεία και που απειλούν τους δικαστικούς που ερευνούν τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται, πότε θα τιμωρηθούν;

Κι ακόμη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με πολιτική ευθύνη του οποίου καταλύθηκε το κράτος δικαίου, παραβιάστηκαν οι ατομικές ελευθερίες των πολιτών και μετετράπη η ΕΥΠ σε παρακράτος, πότε θα τιμωρηθεί γι’ αυτή την πρωτοφανή εκτροπή από τη δημοκρατική νομιμότητα;

Και στο τέλος τι έχουμε να συγκρίνουμε;

Έναν Πολάκη που λέει πολλά από τη μια, αλλά είναι έντιμος και καθαρός. Και ο οποίος για την υπερβολή του χαρακτήρα του τιμωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Και από την άλλη μια κυβέρνηση ένοχη για πρωτοφανείς παραβιάσεις του δημόσιου συμφέροντος, για επιδρομή στα δημόσια ταμεία, καθώς όμως και για παραβάσεις της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας, για τις οποίες παραμένει ατιμώρητη.

Σε ένα κράτος λοιπόν που, με ευθύνη της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, κυριαρχούν η αφαίμαξη των δημόσιων ταμείων, οι εκτροπές και οι παραβάσεις, η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ ρίχνουν το ανάθεμα στον Πολάκη.

Ο οποίος στο κάτω κάτω της γραφής, πέρα από τα υπερβολικά και άστοχα λόγια, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Άσε που ήταν και ένας από αυτούς που κυνήγησαν αποτελεσματικά τις αδικίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη…

Πηγή: https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-polakis-poy-leei-polla-ki-i-kybernisi-poy-rimazei-ti-xora