Το Μετρό πάει Καλαμαριά

Συνάντηση εργασίας σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Καλαμαριάς με τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων της γραμμής Μετρό Καλαμαριάς.

Η επέκταση της γραμμής της Καλαμαριάς προχωρά κανονικά και όλα τα χρνοδιαγράμματα τηρούνται. Σε αυτή τη φάση έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή όλων των στάθμων της γραμμής και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσει και η διάνοιξη των δυο δίδυμων σηράγγων με την χρήση μηχανημάτων TBM.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. έχει βρει τεχνικές λύσεις για την αποφυγή της όχλησης της περιοχής και οι εργασίες προχωρούν χωρίς να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην ζωή της πόλης. Θα είμαστε σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς με στόχο την απο κοινού διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου των σταθμών και την ομαλή ένταξη των τελευταίων στον αστικό ιστό της περιοχής.

Έχουμε μια πολύ στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο θεοδόση Μπακογλίδη. Μμαζί με τον δήμαρχο σχεδιάσαμε σήμερα και μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις για την κοινωνία της Καλαμαριάς, με πρώτη την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου με την έναρξη της νέας χρονιάς, καθώς και δράσεις που θα επιτρέψουν στους πολίτες να γνωρίσουν το έργο και να δουν από κοντά την πρόοδό του. Θέλουμε οι πολίτες της Καλαμαριάς να αγκαλιάσουν το έργο.

Το 2020 αναμένουμε να τρέξει το Μετρό και στην επέκταση της Καλαμαριάς, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για το σύνολο του έργου.