Που ήταν ο κ. Υπουργός; (Αγγελιοφόρος)

Δικαιολογημένη ο οργή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τη γκρίνια των Θεσσαλονικιών. «Μα τι άλλο θέλετε τέλος πάντων?», φέρεται να είπε ο κ. Σουφλιάς. «Ζητούσατε έργα και τώρα που γίνονται, πάλι στη γκρίνια είστε!». Δίκαιη η αγανάκτηση ενός υπουργού που κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά δεν ακούει ούτε ένα ευχαριστώ από τους πολίτες.

Που ήταν όμως ο κ. υπουργός, όταν λίγα χρόνια πριν η Θεσσαλονίκη, υποκινούμενη από το κόμμα του, που τότε ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση και με πρωταγωνιστή τον κομματάρχη δήμαρχο της πόλης, υποδεχόταν με μαύρες σημαίες τον τότε πρωθυπουργό? Τη στιγμή που η χώρα είχε μόλις μπει με πρωτοβουλίες και ενέργειες της τότε κυβέρνησης στην ΟΝΕ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία και την ανάπτυξη από τότε μέχρι σήμερα? Τη στιγμή που η Κύπρος τότε γίνονταν ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη σημερινή εξωτερική πολιτική? Όταν η Ελλάδα κέρδιζε το στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων, για το οποίο πολλοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης – μεταξύ των οποίων κι ο Σουφλιάς - έκοβαν το κεφάλι τους ότι δεν θα πετύχει? Τη στιγμή που στη Θεσσαλονίκη εκτελούνταν τα έργα του αεροδρομίου, δίνονταν σε κυκλοφορία οι νέες περιφερειακές οδοί και σε λειτουργία το νέο έργο ύδρευσης, ενώ ήδη λειτουργούσαν τα νέα αποχετευτικά έργα κι ο βιολογικός καθαρισμός? Τη στιγμή που η Εγνατία οδός συνέδεε την Ηγουμενίτσα με την Αλεξανδρούπολη κι έβγαζε από την απομόνωση την περιφέρεια?

Που ήταν ό συμπαθής κατά τα άλλα κ. Σουφλιάς, όταν το κόμμα του εκπαίδευε τους Θεσσαλονικείς στη γκρίνια και τους καλλιεργούσε σκόπιμα αισθήματα μειονεξίας έναντι της Αθήνας, για λόγους κακώς εννοούμενης αντιπολίτευσης και κομματικής προπαγάνδας?

Η ΝΔ σήμερα πέφτει στο λάκκο που η ίδια έσκαψε για τους αντιπάλους της. Τελικά ό,τι κάνουμε, το βρίσκουμε μπροστά μας. Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, έτυχε να το βρει μπροστά του κάποιος, που ασφαλώς δεν το αξίζει.