Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θρηνεί την απώλεια ενός επίλεκτου μέλους της ακαδημαϊκής του οικογένειας, του προέδρου Νέλσον Μαντέλα, μιας εμβληματικής μορφής και ενός ιστορικού ηγέτη, τον οποίο το ΑΠΘ είχε την ευκαιρία να τιμήσει με τον ύψιστο τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα.

Επιστολή του πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, στην Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής:
«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια ενός μεγάλου ηγέτη, του οποίου οι πράξεις ενέπνευσαν το έθνος του αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Νέλσον Μαντέλα, κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και σύμβολο του αγώνα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στη Νότιο Αφρική, άφησε στη χώρα του την κληρονομιά της ελευθερίας και της ειρήνης. Ο αγώνας του για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία τον κατέστησε πρότυπο για τους ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Το ΑΠΘ είχε την μεγάλη τιμή να τον συμπεριλάβει στους κόλπους της ακαδημαϊκής του κοινότητας, αναγορεύοντάς τον επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του το 1994.
Το μήνυμα του Μαντέλα δεν θα πεθάνει ποτέ. Ας συνεχίσουμε να αντλούμε καθημερινά έμπνευση από το φωτεινό του παράδειγμα και τον αγώνα του για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο».