Πίσω - Δεξιά! (Αγγελιοφόρος)

Κόλαφος ήταν για τη χώρα μας η δημοσιοποίηση της τελευταίας έκθεσης της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά των βασανιστηρίων. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση, η κακομεταχείριση κατά τη σύλληψη και την ανάκριση πολιτών, όσο και η κακοποίηση κρατουμένων, αγγίζουν τα όρια του βασανισμού.

Επιπλέον, η έκθεση διαπιστώνει ότι η αστυνομία στην Ελλάδα απολαμβάνει ιδιότυπης ασυλίας, καθώς από τις 91 ΕΔΕ που διατάχθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια, μόλις οι 3 κατέληξαν στην ενοχή αστυνομικών. Οι οποίοι στο τέλος τιμωρήθηκαν με μικρά χρηματικά ποσά.

Την ώρα που η χώρα μας διασύρονταν στην Ευρώπη ως υπεύθυνη για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο υπουργός δημόσιας τάξης παραληρούσε, κατηγορώντας αναπόδεικτα το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό, ως περίπου συνενόχους των γνωστών – αγνώστων «ταραξιών». Με το σκεπτικό, ότι ανήκουν σε όμορους πολιτικούς χώρους! Αξιώνοντας από τα δύο κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, να αποκηρύξουν δημόσια τους αντιεξουσιαστές!

Πρόκειται για τη γνωστή, όσο και ανεύθυνη τακτική αυτής της κυβέρνησης, να μεταφέρει τις ευθύνες για ό,τι συμβαίνει στους πολιτικούς της αντιπάλους! Την απάντηση ευτυχώς, έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσκόπηση, καταδίκασαν τη στάση του υπουργού.

Τα πρόσφατα περιστατικά της αστυνομικής βίας στη Θεσσαλονίκη και η προσπάθεια συγκάλυψής τους με ανακοινώσεις για… ζαρντινιέρες, δεν ήταν όπως φαίνεται και τόσο μεμονωμένα. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αναβίωσης του πάλαι ποτέ αστυνομικού κράτους, όπως πολλοί φοβούνται, αυτό που είναι πάντως γεγονός, είναι ότι οι ακραίες πολιτικές απόψεις του υπουργού δημόσιας τάξης, ενθαρρύνουν τις ακραίες αστυνομικές συμπεριφορές. Όπως ενθαρρύνουν και τους προκλητικούς αστυνομικούς συνδικαλιστές, που παρελαύνουν στα κανάλια τον τελευταίο καιρό. Εκθέτοντας την πλειοψηφία των συναδέλφων τους, οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με τέτοιες ακροδεξιές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Από την επανίδρυση του κομματικού κράτους και τους κουμπάρους, μέχρι τη συγκάλυψη των υποκλοπών και την ωμή αστυνομική βία, γίνεται φανερό ότι το πολιτικό μας σύστημα αλλάζει.

Η πορεία Πίσω-Δεξιά γίνεται κάθε μέρα περισσότερο εμφανής…