Ιδιωτικές και δημόσιες αρετές (ΤΑ ΝΕΑ)

Ένα στέλεχος της κυβέρνησης, στο οποίο ο πρωθυπουργός εδώ και χρόνια έχει εμπιστευθεί τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και το χειρισμό των υποθέσεων που αφορούν σε αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων, είναι ποτέ δυνατόν να εξαναγκάζεται σε παραίτηση, μόνο και μόνο επειδή αποκαλύπτεται μια… εξωσυζυγική σχέση του?

Και ένα κυβερνητικό στέλεχος της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, είναι δυνατόν να προχωρεί σε απονενοημένο διάβημα, θεωρώντας ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, όταν αποκαλύπτεται η… εξωσυζυγική του δραστηριότητα?

 

Είναι τελικά δυνατόν, η εμπιστοσύνη ενός πρωθυπουργού στα πρόσωπα των συνεργατών του, να εξαρτάται από το βαθμό αφοσίωσής τους στις… συζύγους τους?

Αν η συζυγική πίστη ήταν ένα από τα κριτήρια καταλληλότητας στην πολιτική, τότε η προσωπική ζωή των κυβερνητικών στελεχών θα έπρεπε να είναι υπό διαρκή παρακολούθηση. Στην περίπτωση βέβαια αυτή, σημαντική θα ήταν η συνεισφορά στον τομέα της… πολιτικής αξιολόγησης, των άμεσα ενδιαφερομένων. Δηλαδή των συζύγων των πολιτικών.

Όσο για το σχηματισμό κυβερνήσεων με στελέχη πλήρως αφοσιωμένα στο συζυγικό βίο, αυτός θα ήταν ένας επιπλέον μπελάς για τους εκάστοτε πρωθυπουργούς…