ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Πετάει ο γάιδαρος;

Τον προσφιλή πρωινό μου περίπατο σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο, διέκοψε η αυστηρή φωνή μιας κυρίας, άγνωστης προς εμένα, η οποία με κατηγορούσε με δυνατή φωνή στη μέση του δρόμου, ότι ως πρύτανης θα πρέπει να ντρέπομαι, γιατί κρατώ ομήρους, λέει, χιλιάδες φοιτητές που ήρθαν να σπουδάσουν και βρήκαν το πανεπιστήμιο κλειστό. "Δεν σκέφτεστε τις οικογένειές τους που ιδρώνουν να πληρώσουν μεσα στην κρίση τα ενοίκια των παιδιών τους;" φώναζε δείχοντάς με με το δάχτυλο.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θρηνεί την απώλεια ενός επίλεκτου μέλους της ακαδημαϊκής του οικογένειας, του προέδρου Νέλσον Μαντέλα, μιας εμβληματικής μορφής και ενός ιστορικού ηγέτη, τον οποίο το ΑΠΘ είχε την ευκαιρία να τιμήσει με τον ύψιστο τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα.

Ψηφίσματα της 74ης Συνόδου Πρυτάνεων

74η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε.
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013
 

Απάντηση της Πρυτανείας του ΑΠΘ σε δημοσίευμα της Κυριακάτικης Μακεδονίας

Το ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Μακεδονίας της Κυριακής είναι αφιερωμένο σε μια κριτική σε βάρος του πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου, ότι δήθεν εξ αιτίας δικών του κακών χειρισμών χάθηκε η υπόθεση της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ. Επειδή το δημοσίευμα στηρίζεται σε σειρά ανακριβών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία το καθένα ξεχωριστά και στο τέλος όλα μαζί δημιουργούν λάθος εντυπώσεις και οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα, θα παρακαλούσαμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιευτεί ως έχει η παρούσα επιστολή:

Δήλωση του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων για την πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, πιστή στην αρχή ότι τα προβλήματα της Παιδείας αντιμετωπίζονται με διάλογο και απαιτούν συνθήκες συναίνεσης, ανέλαβε τις τελευταίες ημέρες μια ύστατη διαμεσολαβητική προσπάθεια για την ανάκληση της πρωτοφανούς απόφασης του Υπουργού Παιδείας να παραπέμψει πειθαρχικά τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ.  Τελικός σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η διαμόρφωση κλίματος καταλαγής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και η επαναφορά του ιστορικού ιδρύματος σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας.

Σελίδες