ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Οι προϋποθέσεις της βάσης του 10

Τι νόημα έχει να αποκλείεται ένας υποψήφιος από μια σχολή ΤΕΙ, για παράδειγμα αυτής των Μηχανικών Αυτοκινήτων ή εκείνης της Ανθοκομικής, επειδή έγραψε κάτω από τη βάση στο μάθημα των Μαθηματικών, στο οποίο εξετάζεται από κοινού και με ίδια ακριβώς θέματα με τους υποψήφιους των Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της πολυτεχνικής σχολής; Και ποιο το νόημα του αποκλεισμού ενός υποψήφιου για μια σχολή Νοσηλευτικής π.χ., επειδή δεν έπιασε τη βάση στη Χημεία ή τη Φυσική της Ιατρικής;

Το ΑΠΘ πρέπει άμεσα να επανέλθει σε συνθήκες νομιμότητας και ομαλής λειτουργίας

Εδώ και περισσότερο από δύο μήνες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης είναι όμηρος ενός αδιάλλακτου σωματείου εργολαβικών εργαζομένων το οποίο διεκδικεί αιτήματα από το πανεπιστήμιο που αυτό, εκ των πραγμάτων και λόγω του θεσμικού του ρόλου, αδυνατεί να ικανοποιήσει. Η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης για περισσότερες από 70 ημέρες έχει παραλύσει τη λειτουργία του ΑΠΘ και έχει προκαλέσει μη αντιστρεπτές διοικητικές, ακαδημαϊκές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ενημέρωση για την απεργία στην καθαριότητα και την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης

Ο σημερινές πρυτανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι ως γνωστόν κληρονόμησαν και δεν δημιούργησαν αυτές το πρόβλημα των εργαζομένων στις εργολαβίες, εξάντλησαν όλα τα μέσα που παρέχει η συνεννόηση κι ο διάλογος, στη βάση της υποβολής τεκμηριωμένων κι εφικτών προτάσεων προς το υπουργείο και προς τους εργαζομένους, προκειμένου να διευθετηθεί τόσο το θεσμικό, όσο και το οικονομικό σκέλος του προβλήματος.

Συμπαράσταση στους άδικα συλληφθέντες φοιτητές του ΑΠΘ

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ με λύπη τους ενημερώνουν ότι η ειρηνική κατά τα άλλα πορεία κατά την επέτειο της 17 Νοέμβρη, σκιάστηκε από θλιβερά γεγονότα που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα. Συγκεκριμένα και με αφορμή βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν στο τέλος της πορείας, από ακραίες ομάδες στα όρια του πανεπιστημιακού χώρου, η αστυνομία εισέβαλε σε αυτόν, με σκοπό την καταστολή.

Ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου

Η 17η Νοεμβρίου 2012 θα μείνει στην ιστορία του ΑΠΘ σαν μια μελανή κηλίδα. Κι αυτό γιατί φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος του ιδρύματος εμποδίστηκαν να ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους και να αποτρέψουν, όπως κάθε χρόνο, τις ακρότητες, τα επεισόδια και την εισβολή της αστυνομίας. Η για 8η συνεχή βδομάδα παράνομη κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης από ένα σωματείο εργαζομένων που διεκδικεί από το πανεπιστήμιο αιτήματα που αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ικανοποιήσει, έχει παραλύσει τη λειτουργία του κι έχει καταλύσει το ακαδημαϊκό του άσυλο.

Σελίδες