ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Το Πολυτεχνείο ζει;

Οι σημερινοί νέοι κάτω των 37 ετών δεν ήταν καν γεννημένοι το Νοέμβριο του 1973. Και όπως είναι φυσικό, τίποτε σήμερα δεν θυμίζει σε κανέναν εκείνη τη μαύρη εποχή που γέννησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τίποτε, εκτός από το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», που επιμένει και σήμερα να παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό όσο ποτέ.

 

Κέρδισε η Αυτοδιοίκηση...

Η αντιπολίτευση πρώτη σήκωσε το γάντι της πολιτικοποίησης των εκλογών για τη δημοτική και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού υπερακόντισε, συνδέοντας ευθέως το αποτέλεσμα των χτεσινών εκλογών με την πορεία προς πρόωρες εθνικές εκλογές.

Χρηματοδότηση και αυτοτέλεια (ΤΑ ΝΕΑ, 27/10/2010)

Τα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο χρειάζονται δύο βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να επιτελέσουν επιτυχώς την αποστολή της παραγωγής και της μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης: Επαρκή χρηματοδότηση αφενός και διοικητική, οικονομική και ακαδημαϊκή αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση αφετέρου.

Τι συνέβη στην 65η Σύνοδο των Πρυτάνεων

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η 65η Σύνοδος των Πρυτάνεων.  Την πρώτη ημέρα της Συνόδου συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα πανεπιστήμια της χώρας και συγκεκριμένα τα οικονομικά και ελλιπούς χρηματοδότησης, τα προβλήματα ανεπάρκειας υποδομών, ελλείψεων διδακτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, καθυστέρησης διορισμών νέων μελών ΔΕΠ, απουσίας σταθερής πολιτικής για τη χρηματοδότηση της έρευνας, (προγράμματα Ηράκλειτος, Θαλής κλπ), καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται

Δει δη χρημάτων... (Αγγελιοφόρος, 23/10/2010)

Δεν ανακαλύπτει τον τροχό όποιος διαπιστώνει ότι χωρίς χρήματα ένα πανεπιστήμιο δεν μπορεί να αναπτύξει τις υψηλού κόστους κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές που απαιτούνται αφενός για τη διεξαγωγή της βασικής και της εφαρμοσμένης έρευνας και αφετέρου για την άρτια εκπαίδευση των φοιτητών.

Σελίδες