ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ομοιο...παθητικά (ΤΑ ΝΕΑ)

Η ελληνική οικονομία δεν χρειάζονταν τη διεθνή κρίση για να ανακαλύψει την ύφεση. Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού ο υπουργός Οικονομίας είχε προαναγγείλει και ο Πρωθυπουργός λίγο αργότερα από τη ΔΕΘ είχε επιβεβαιώσει, τα σκληρά μέτρα λιτότητας λόγω της κατάρρευσης, ήδη από τότε, των οικονομικών δεικτών. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προέβλεψε τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να αποδυναμώσει τις αντοχές της εγχώριας οικονομίας.

Επί γης ειρήνη; (Αγγελιοφόρος)

Η χρονιά τελειώνει με τις χειρότερες προϋποθέσεις. Κατά τη διάρκειά της βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την απαρχή μιας πρωτόγνωρης διεθνούς οικονομικής κρίσης, η οποία βύθισε στη φτώχεια και τη δυστυχία εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ, απειλώντας με τον κίνδυνο της ύφεσης τις οικονομίες και των υπολοίπων περιοχών της γης.

Χωρίς βαρβάρους (ΤΑ ΝΕΑ)

Για όλα τα πρωτοφανούς έκτασης και έντασης επεισόδια που παρέλυσαν τη χώρα για ημέρες, αυτό που τελικά έφταιγε ήταν το… άσυλο. Κι απ’ όλο το θυμό των νέων στους δρόμους εκείνο που έμεινε ως τελικό συμπέρασμα, ήταν ότι αυτό που επειγόντως χρειαζόμαστε σήμερα, είναι η αλλαγή του συστήματος των εισαγωγικών εξετάσεων!

Ένας φαύλος κύκλος κλείνει (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Όταν η αναδιανομή του πλούτου γίνεται υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών, τότε οι οικονομικές ανισότητες διευρύνονται.
Όταν ως δημοσιονομική εξυγίανση θεωρείται ο μηδενισμός των κοινωνικών δαπανών, τότε ο δημόσιος χώρος υποβαθμίζεται και το κοινωνικό κράτος καταρρέει.
Όταν η κοινωνική πολιτική γίνεται συνώνυμη με τη φιλανθρωπία, τότε οι ανισότητες οξύνονται και προκαλείται κοινωνική αναταραχή.

Είμαστε όλοι κουκουλοφόροι; (Αγγελιοφόρος)

Η δολοφονία του Αλέξη δεν ήταν παρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το οποίο όμως ήταν ήδη γεμάτο. Με αποτέλεσμα η κατάσταση σήμερα να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η κυβέρνηση αποδίδει την κρίση σε συνωμοσία και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει κατασταλτικά. Οξύνοντας όμως έτσι ακόμη περισσότερο τα πνεύματα. Το ΠΑΣΟΚ ζητά προανακριτική για το Βατοπέδιο και μετά εκλογές. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη σκέπτεται αν… καταδικάζει τη βία των κουκουλοφόρων.

Σελίδες