ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Σε αναζήτηση ελπίδας... (Αγγελιοφόρος)

Το 2007 φεύγει, αφήνοντας πίσω του άσχημες στιγμές και δυσάρεστες αναμνήσεις. Ήταν μια χρονιά που ένα μεγάλο μέρος του φυσικού μας πλούτου αφέθηκε στην καταστροφή. Οι ολέθριες καλοκαιρινές πυρκαγιές ανέδειξαν τα τεράστια κενά στους τομείς της κρατικής φροντίδας, τόσο σε ό,τι αφορά στην πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία των δασών, όσο όμως και στο επίπεδο της διαχείρισης των μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Ιδιωτικές και δημόσιες αρετές (ΤΑ ΝΕΑ)

Ένα στέλεχος της κυβέρνησης, στο οποίο ο πρωθυπουργός εδώ και χρόνια έχει εμπιστευθεί τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και το χειρισμό των υποθέσεων που αφορούν σε αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων, είναι ποτέ δυνατόν να εξαναγκάζεται σε παραίτηση, μόνο και μόνο επειδή αποκαλύπτεται μια… εξωσυζυγική σχέση του?

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; (ΤΑ ΝΕΑ)

Η περίεργη, όσο και εξαιρετικά ύποπτη υπόθεση των υποκλοπών, χρεώθηκε σε χαμηλόβαθμους τεχνικούς μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Και την πλήρωσε τελικά ένας εξ αυτών, με τραγικό μάλιστα τρόπο…

Ιφιγένειες και Φαρισαίοι (Αγγελιοφόρος)

Ουδείς γνωρίζει πόσες Ιφιγένειες χρειάζεται ακόμη να θυσιαστούν στο βωμό της προσπάθειας να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν είναι ακριβώς αυτό που κάποτε κατηγορούσε…

Όταν η κυβέρνηση τα θέλει όλα δικά της... (Αγγελιοφόρος)

Τελικά η κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο: Με αφορμή το ασφαλιστικό, ένωσε όλους τους Έλληνες εναντίον της. Απόδειξη οι πρόσφατες κινητοποιήσεις, οι οποίες συσπείρωσαν πολύ περισσότερους πολίτες από όσους αθροίζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις οι συνήθεις αντιπολιτευτικές συμμαχίες.

Σελίδες