Παιδεία

Συνδέοντας το Πανεπιστήμιο με την Πράξη: Το Μετρό και η γοητεία της επιστήμης του Μηχανικού.

Χαιρετισμός του καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου, προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (Εφημερίδα των Συντακτών)

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του αυταρχισμού στον οποίο βύθισε τα πανεπιστήμια ο γνωστός και ως νόμος Διαμαντοπούλου, ας προσπαθήσουμε να προβάλουμε τις αντιδημοκρατικές προβλέψεις και τις αυταρχικές ρυθμίσεις του, στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στον τρόπο ανάδειξης των οργάνων που καλούνται να την διοικήσουν.

ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ή ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ; (Από το TVXS)

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;
Το καταλυτικό ιδεολόγημα για τη διάλυση των πανεπιστημίων, ήταν αυτό που ήθελε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα να είναι... τρίτης κατηγορίας. Το ιδεολόγημα αυτό, δια στόματος του ίδιου του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στους Δελφούς, όπου είχε προσκαλέσει τους πρυτάνεις προκειμένου να τους παρουσιάσει το νέο, τότε, νομοθέτημα για τα πανεπιστήμια, έδωσε το άλλοθι για την αλλαγή υποδείγματος στην ανώτατη εκπαίδευση, η οποία επιτεύχθηκε με την ψήφιση, από το σύνολο των μετέπειτα μνημονιακών δυνάμεων, του γνωστού ως νόμου Διαμαντοπούλου.

Και ο Νεοφιλελευθερισμός θέλει τον… Μπαλτά του (TVXS)

Τους βρίσκεις παντού. Στον ιερό, όσο και πατριωτικό αγώνα υπέρ των μνημονίων, τα οποία εκθειάζουν γιατί έβαλαν, λέει, τους κακομαθημένους και τεμπέληδες Έλληνες, επιτέλους, στη θέση τους. Δεν έχουν την ίδια αντίληψη βέβαια για τους ολιγάρχες του πλούτου, τους οποίους διακριτικά προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο της λιτότητας.

Σελίδες