Μυλόπουλος: “Το έργο προχωράει κανονικά και βλέπει ορίζοντα υλοποίησης”

“Το έργο προχωράει κανονικά και βλέπει ορίζοντα υλοποίησης”. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9fm” ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, που κάνει λόγο για καθυστέρηση της παράδοσης του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος επισημαίνει πως: “όσο το έργο ολοκληρώνεται, τόσο θα δυναμώνουν οι φωνές αμφισβήτησης κάποιων πραγμάτων που δεν αμφισβητούνται εύκολα. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το έργο πριν από ένα χρόνο ήταν σταματημένο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι σήμερα όλη η Θεσσαλονίκη είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, με τους σταθμούς να κατασκευάζονται, με τις αρχαιολογικές εργασίες να τρέχουν, με τη διπλή σήραγγα να έχει ολοκληρωθεί. Είναι δηλαδή μια εικόνα διαφορετική από τα σταματημένα εργοτάξια, με τα παγωμένα κονδύλια και τη μεγάλη ανεργία. Αμφισβητούν σήμερα τα έργα όλοι αυτοί που όταν τα έργα ήταν εγκαταλελειμμένα δεν ενδιαφερόντουσαν και σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για το έργο αν θα τελειώσει το Νοέμβριο του 2020 ή το Φεβρουάριο του 2021. Η δημοσίευση στην εφημερίδα είναι ανακριβής”.

Τέλος ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. αναφέρθηκε και στους: “νοσταλγούς του κακού παρελθόντος που με την πρώτη ευκαιρία ρίχνουν το δηλητήριο τους. Τα έργα εκτελούνται, το μετρό εκτελείται. Για τον ανάδοχο τελείωσε η περίοδος αμφισβήτησης του έργου και δέχεται να αποσύρει την αίτηση διάλυση της σύμβασης την οποία είχε καταθέσει το 2014. Σήμερα λέει να προσχωρήσουμε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Κάποιοι μικροί νοσταλγοί του κακού παρελθόντος προσπαθούν να δημιουργήσουν ομίχλη αμφισβήτησης στον κόσμο. Ο κόσμος όμως βλέπει, ακούει και αγκαλιάζει το έργο, ώστε να μπορεί να ανέβει στο μετρό το 2020”, ολοκλήρωσε ο κ. Μυλόπουλος.

*Ανάρτηση από την ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.